Konfirmation

Hvad er konfirmation

Konfirmation betyder bekræftelse, og konfirmationen er en bekræftelse af dåben.
Konfirmation er en festdag, og man kalder det, at man træder ind i de voksnes rækker. Dette var nok mere gældende tidligere, hvor konfirmationen betød, at nu blev man sendt ud at tjene på gårdene. I dag har konfirmationen ikke den samme betydning som overgangsritual - vi fortsætter jo med at gå i skole, også efter konfirmationen.

Du skal være døbt for at kunne blive konfirmeret, men du behøver ikke være døbt som lille for at kunne blive konfirmeret. Ønsker du at blive konfirmeret sammen med dine skolekammerater, uden at du er døbt i forvejen, skal du døbes inden konfirmationen. Tal med din præst hvis du ikke er døbt, men gerne vil konfirmeres. Du kan læse mere om dåb her.

I udgangspunktet så konfirmeres konfirmanderne i det sogn, hvor de har bopæl og IKKE, hvor de går i skole. Hvis man ikke ved, hvilket sogn man tilhører, kan det findes ved at gå ind på www.sogn.dk. Som udgangspunkt er alle ens rettigheder i forhold til kirkelig betjening knyttet til ens bopælssogn. Fra 2020 skal der være bopæl i sognet, eller sognebåndsløsning, som hovedregel.